torsdag 1 december 2011

Julsskyltningen som blåste bort

Åstorp var väl en av få orter som försökte hålla sin julskyltning i söndags. Efter att läst på HD websida att de flesta ställer (pga av stormen Berit) in men inte i Åstorp. Perslund skulle ha öppet och vissa butiker. SMHI visade på att det skulle vara regnuppehåll mellan 1500 och 1700. Vi trotsade vädret och åkte ner med bilen för att sedan gå mot Perslund och deras hantverksutställning. Det är numera en tradition att köpa dörrkransen av någon av utställarna där. Enkelt och fina kransar till en lagom peng. Tomtegrottan skulle även besökas men Elof tvekade innan vi betalade avgiften men Elsie skulle in... betalade, Anna skulle med. Väl inne var tomten läskig och Anna fick hämta paketet själv med en liten blyg Elsie bakom sig.
Men fiskedammen var däremot mer populär. Det övades på Råås julskyltning så nu vet även en 1,5 åring vad det innebär att fiska med fejkade spön och snöre och klädnypa till lina och bete... godis blev bytet denna gång.



Efter Perslund gick vi tillbaka till centrum för att ev dansa kring granen, men inte det heller, inställt i år. Gick vidare till djuraffären för att värma oss lite och där var en kattutställning som var poppis bland alla. Klappade nakenkatter för första gången i våra liv. Elof tyckte dock att det liknade en gris...

Kort julskyltning denna gång, tillbaka till bilen, väl inne började regnet komma och värsta skuren kom när vi satt i bilen tillbaka hem till huset. 
Tyvärr hinner vi inte med att gå på julskyltningen kommande helg som många flyttade till. helgen är fylld med andra aktiviteter redan.

//Thomas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar