torsdag 26 augusti 2010

16-22/9 Semester - Öland

Då har vi lyckats avverka en semestervecka på Öland i år med. Både jag och Anna har många minnen från Öland där vi semestrat mycket under våran uppväxt. Vi tänkte att det kunde vara trevligt att åka dit igen och se vad vi kan ge för minnen till våra barn. Det var 10 år sedan sist jag och Anna var där tillsammans på semester så det var helt klart dax igen. Nu med två barn med oss. Stugan var bokad på Lundegårds camping så det vara bara att packa bilen och åka iväg måndagen den 16:e aug.

Lunchpaus på vägen till Öland. Alla är glada... Vi tog kustvägen dit (i fall  någon undrar)


Elsie är ingen badkruka... redan första kvällen skulle hon bada i havet. Kallt men kul var det. Tyvärr blev det det enda doppet i havet denna vecka.

Fokus denna vecka blev Ölands djurpark. Det är inte så lätt att aktivera en 2 åring på till exempel Eketorp eller Långe Jan, så det blev 2 dagar på djurparken vilket var väldigt trevligt.



Elsie kollar på Flamingos


Det är lajbans med djur. Här fick man klappa och mata getter bland annat. Spännande!



Det är ju ganska dyrt att gå in på djurparken men sedan är allt där inne gratis. Så det var bara att åka så mycket som möjligt. Här i "ballongerna med mamma och ...



... här i "masken" med pappa



Det fanns många apor att titta på. Här är "Herr Nilsson"





Sagolandet var poppis. Tänka sig att här bodde Mumin!


Det fanns ju även ett stort vattenland med massor av rutschbanor och andra roliga saker som utnyttjades. Tyvärr inga bilder men det var riktigt kul och det var skönt att vi var där under "lågsäsong", då vi slapp trängas med så mycket folk...

Resten av veckan var det hyfsat väder och vi gjorde lite utflykter samt slappade på campingen där det fanns pool, studsmatta mm att leka med.

Efter 5 nätter så började vi få hemlängtan så vi körde hem och Elsie frågade rätt ofta när vi kommer hem. Väl hemma var Elsie väldigt glad att hon kommit hem igen till alla sina leksaker.

//Thomas



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar