onsdag 27 oktober 2010

Senaste veckan

Förra veckan var faktiskt en ganska jobbig vecka. Båda barnen och jag var förkylda och hängiga det är ingen bra kombination, blev en hel del trots och konflikter från Elsies sida...men nu när jag själv är i form igen och kan hålla lugnet på ett annat sätt fungerar vardagen mycket bättre :-) det är faktiskt rätt intressant att se hur mycket barnen påverkas av vilken sinnesstämning man själv är i.  Annars fylldes veckan av att mest vara hemma och ta igen oss,men vi gjorde en avstickare hem till mamma och pappa i Perstorp, det var rikigt skönt med lite avlastning. Elsie är ju så morfar glad så där kommer man lätt på 2:a plats ;-)

På lördagen hade Lotta och Lasse öppet hus och firade sina 40-årsdagar.Eftersom Thomas var iväg och repade hela dagen med Hemvärnet åkte jag och barnen dit själva. Det gick bra men som vanligt då det är mycket folk blev Elsie som ett plåster på mig, så räddningen var att farmor och farfar var på plats och kunde ta hand om Elof så länge, det var riktigt bra, så kunde Elsie få sin mammatid...

Nu i måndags var det avslutning på knytte för Elsie. Hon var så stolt för hon fick både en knytte medalj och ett diplom för att hon har gått en "hitta vilse" kurs. Är faktiskt riktigt lärorikt även för mig att vara med på knytte. I måndags fick vi lära oss att då man går vilse i skogen och vill ha hjälp ska man lägga 3 föremål på rad på en väg eller stig. Kan vara 3 större stenar, 3 pinnar, grus eller något annat, bara det är 3 på rad. Det betyder att man vill ha hjälp och vill bli hittad.  Visste ni det?!

Nedan följer lite kort av varje som vi tagit under veckan, mest på barnen såklart...


I söndags var det tydligen HIF match som sändes på TV. Elof och Thomas satt och tittade...

 Lite mys på Elofs rum. Elsie tycker det är riktigt kul att ha en lillebror är så mån om honom hela tiden...

Lite smakis av palsternacka och morot, mums det tyckte han var riktigt gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar