måndag 27 juni 2016

En tripp till Astrid Lindgrens värld 2016 med husbilen så klart









För någon helg sedan passade vi på att åka iväg till Astrid  Lindgrens Värld (ALV) för jag tror fjärde gången sedan barnen kom till världen. Ett ställe som vi har återkommit till pga av det är ju så himla trevligt med alla sagor och teatrar som spelas upp på alla scener som finns. För varje gång vi har varit där så har det tillkommit nya fina, större scener och nya lekställen för barnen mm. ALV har verkligen vuxit enormt den senaste tiden.

Nytt för i år var Bröderna Lejonhjärta där man byggt upp två stora nya scener, Törnrosdalen och Körsbärsdalen. Detta är numera "huvudattraktionen" och Ronja och Mattisborgen som tidigare varit det "bästa" har nu fått lämna plats åt Bröderna Lejonhjärta. Våra barn som är 6 och 8 år har inte läst Bröderna Lejonhjärta men blev nog intresserade av sagen nu när vi sett lite teatrar om denna saga. Två mäktiga scener som sagt med mycket fina rekvisita som vanligt som man får besöka innan och efter föreställningarna, men akta er för Tegils soldater... de lever verkligen in i sina roller :-)

Lite bilder från Törnrosdalen:


 
Publikplatser som numera på alla nya scener är inklädda i konstgräs




Föreställning med mycket hästar involverade vilket är trevligt!



Även Katla är med i slutscenenerna på Bröderna Lejonhjärtas kvällsföreställning som faktiskt är ålderssatt till minst 9 år... för de kan vara lite läskiga scener... Denna kvällsföreställning var mycket bra och de fick stående ovationer av delar av publiken efter slutscenen.



Nedan leker Elof med nyinköpt pilbåge i en del av Körsbärsdalen...



Denna gång passade vi på att besöka scener som vi inte besökt tidigare år, dels för att barnen inte är helt frälsta i Pippi och Emil längre utan vi kunde gå till Rasmus på luffen för första gången istället för Pippi till exempel. En mysig liten scen med bra skådespeleri som vanligt!




Vi campade för första gången på ALVs egen camping. Två nätter fick det bli och vi hade bra väder och en bra plats som vi kunde bre ut oss på. Campingen i sig var kanske inte den bästa men helt ok och funkar då det inte är campingen i sig som är huvudattraktionen...

Platsen vi fick var precis vid "ingången"/tunneln under vägen till ALV. Nära och bra...



Summa summarum: ALV är ju alltid värt ett besök, stora som små. Bra teatrar och bra mat på restaurangerna om man vill utnyttja dem. Kul med nya scener i år, vilket gör att barnen tyckte att det även var intressant att vara där i två dagar fast att de blivit lite äldre. Tyvärr så tyckte vi att priset för tvådagarsinträde var lite väl högt. Knappt 2000kr för en familj på 4 personer får man ge i år... men för det får man rätt mycket föreställningar och underhållning på hög nivå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar