torsdag 2 juni 2016

Utökning trädäck runt knuten


Tyckte att det var dags att göra förändringar igen kring huset och nu var det dags att förlänga trädäcket runt knuten på den sista utbyggnaden på huset. Denna sista utbyggnad kommer så småningom att bli en vinterträdgård med två stora partier med vikdörrar ut mot trädäcket. vi vill återskapa hur huset var tänkt att vara från början med en vinterträdgård på sista delen av huset.

Men innan vikdörrspartierna kommer på plats (som är beställda hos Willab Garden) så var det ett trädäcksbygge som skulle på plats. våren har tillbringats till att dra upp lite buskage, ölandsplattor från tidigare uteplats och göra i ordning marken för trädäcket. Enklast möjligaste konstruktion med reglar direkt på marken, visserligen på stenblock, och sedan trall på. Fungerar hur bra som helst när man inte har några större nivåskillnader mallen marken och huset.

Nu ser vi fram emot inoljning som får göras senare i år eller till nästa år när trallen torkat ordentligt och sedan få sätta in vikdörrspartierna. Lite smådetaljer är kvar med som lite frontbräder men i stort sätt klart...



Återkommer när det är på plats.


Röjning av buskage


Någorlunda platt efter borttagning av ölandsplattor längst bort från tidigar uteplats
Förlängning av befintligt trädäck
nästan klart. Lite fronter kvar att sätta upp.

Möblerat och klart 2, fronter kvar dock...
 
Blir kanoners med lite vikdörrar ut mot detta trädäck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar