torsdag 9 juni 2016

Morsdagsutflykt- med husbilen såklart

Det var ju Mors dag för några veckor sedan. Och vi funderade på vad vi skulle hitta på denna dag. Tidigare har vi oftast åkt iväg till någon restaurang eller fika ställer för att ta det lugnt och äta och fika gott. Ofta har vi dragit oss ut till Skäret för detta.

I år blev det lite annorlunda när barnen knäckte idén att vi kunde väl ta husbilen och åka iväg en runda för dagen.... hmm tänkte vi. Inget var förberett och klockan hade gått en bit in på fm. Men vi gjorde slag i saken. Snabbt in med frukosten som vi åt ute på vår uteplats, barnen klädde på sig och gjorde sig i ordning i ett nafs och vi vuxna hann knappt med. Men packa husbilen med det nödvändigaste för dagen, inklusive cyklar, badkläder mm och sedan dra iväg. Körde inom Oj, och handlade på oss lite mat till lunch och fika som vi tog med oss.

Önskemålet från "mor" denna dag var att åka till någon strand. Okej, sa vi och drog ut mot Strandbaden till då jag hade för mig att där kunde vara bra ställe att komma ner med en husbil nära havet.

Vi hittade ett bra ställe just i Strandbaden med relativt nyanlagd parkering med fri utsikt över havet. Perfekt sa vi och parkerade och drog direkt ner till stranden för lite strandhäng och lapa sol.

Parkeringsutsikt från Strandbaden havsbad

 
Lunch gjorde vi i ordning i husbilen och åts ute på parkeringen innan vi packade ihop och körde vidare till nästa ställe för att inta eftermiddagsfika.

Ett klassiskt ställe för oss fick det bli. Skäret igen fast med egen fika med oss denna gång istället för Flickorna Lundgrens. Om man fortsätter förbi Flickorna Lundgrens så kommer man fram till en vändzon där man stanna till och fika och där är också en helt okej utsikt över vattnet!

Vändzonen i Skäret med fikamöjligheter



Dukning till medhavd fika, glass och jordgubbar et c.


 
Som sista önskemål från "mor" så skulle det shoppas. Vi drog ut till en affär på landet som heter Rosa... där det var rea denna dag. Husbilen parkerades på en stor parkering, ut med möbler och leksaker så att barnen kunde leka och jag vila medan fru och svärmor som anslöt vid affären kunde shoppa i lugn och ro. Det blev nog några timmar och som avslutning åt vi lite kvällsmat i form av korv med bröd som självklart gjordes vid i husbilen...
 
Hemkörning på kvällen och avrustning av husbilen när man kom hem. Sen var dagen komplett!
Mor (fru) nöjd (köpt kläder + strandhugg)
Barnen nöjda (husbilsmys och mycket lek tillsammans)
Jag nöjd (allt fungerade smärtfritt under hela dagen...)
 
 
Husbilslivet på en pinne...
 
//Fam Bladh jr


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar