måndag 7 november 2011

Espresso - hur skulle man klara sig utan?

Tänkte skriva lite annat än bara familjen och dess just nu sjuklingar...

Espresso är väl ett bra ämne.

Förra julen köpte vi en egen kaffemaskin som maler böner, suger in mjölk och gör diverse olika kaffeblandningar. Men jag har mer och mer börjat uppskatta Espresson. Denna lilla skvätt kaffe som är av hög koncentrat nymalda kaffebönor ger en ordentlig smakupplevelse men även en ordentlig uppvaknande i form av en riktig uppåtkick. Detta är ett måste sedan en tid tillbaka, utan kaffet på eftermiddagen så hade man inte stått ut. Med ständig sömnbrist ska man ändå vara på topp i alla lägen, på jobb och hemma. Så här kommer kaffet in...

Vi är inga stora kaffedrickare, 1-2 koppar om dagen räcker gott. Men vi valde ändå att slå till med en rejäl kaffemaskin. Blev en Jura ENA9 one touch (http://www.se.jura.com/home_se_x/products_home_use/ena_line/ena9.htm) Kan varmt rekommendera denna maskin om man vill ha en enkel skött maskin men som ändå klarar av kaffeblandningar med  mjölk och med egna bönor. Inget krussel med en mjölkblandare bredvid som man ska skumma själv utan detta sköter maskinen själv inuti på något sätt, bara att suga in mjölken och sen kommer den ut skummad och varm varpå espressokaffet kommer efter!

Lägg sedan på en bra kaffeböna. Vi har fastnat för Espressohouse espressobönor. Går att köpa på alla deras kaféer. Lite dyrare än vanligt kaffe eller kaffebönor från Zoégas men väl värt pengarna!

Så det är just en Espresso som just nu har intagits för att hitta lite energi igen efter läkarbesök och sjuka barn mm.

Självklart måste man ha choklad till av något slag som förhöjer kaffesmaken! en gammal bounty fick duga idag:-)


Så för er som går hemma och är sugna på gott kaffe. Kom förbi hos mig så ska jag fixa en kopp till er! 

//Thomas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar