söndag 13 november 2011

Fars dag!

Dagen som är till för alla fädrar (heter det så?). Kan det vara något? Var tvungen att slå upp det på Wikipedia för att få lite mer bakgrund (http://sv.wikipedia.org/wiki/Fars_dag) och när man läser detta så verkar det helt klart som en god idé att fira sin far. Sen att handeln har justerat lite och lagt det till november kan man ju alltid diskutera. Men dagen började nästan med sovmorgon och nästan med en hel natts sömn. Barnen är lite oroliga fortfarande av olika anlednignar. Ont i öronen, tänder, penicillen, allmänt drömmande som gör att det blir en del spring i huset på nattetid. Men inatt fick jag stanna kvar i sängen, och Anna tog alla bekymmer inatt. Sen fick jag sova ända till 0630 då Elof vaknande och ropande: Mamma, Pappa, kom då! Då går det inte att ligga kvar länge när denna vädjande röst vill att man ska komma och sällskapa en morgontrött 1,5 åring. Och vad gör man en kall söndagsmorgan. På med TV (bolibompa), sätt igång en brasa (det var frost och huset var lite kyligt...) sen försöka vila så mycket man kan i soffan. Det gick väl sådär. En 5-10 min sen är det "geka" som gäller. Bort i lekrummet och leka med lego (duplo) klockan tidigt. Anna och Elsie sov fortfarande.

Dagen fortsatte med frallor till frukost (anna hämtade), paket av barnen (espressokoppar) och sedan ut i trädgården och räfsa ihop höstens alla löv. Det är en del kan jag säga... har mängder med träd i trädgården som fäller av sig tonvis med löv känns det som. Skulle inviga lövblåsaren/lövsugaren (kombinerad) och gick väl rätt bra halva tiden tills jag upptäckte att den gått sönder i själva roterbladet/fläkten. Man ska inte suga upp för mycket sten...
Fram med räfsorna, upp med trötta barn i sina vagnar, Elof däckade sittandes 1130 och sov vidare till 1330. Elsie och Anna hjälpte till en stund men fick ge upp och gå in och göra världens bästa fars dag lunch. Korv med bröd :-)
Beslut togs att avsluta lövräfsandet och vi lämnar detta uppdrag vidare till svärfar och svärmor som kommer i veckan och ska ta hand om barnen några dagar.  Vi själva drog iväg till Höganäs Outletområde med fokus Lagar157. Mor och Far mötte upp. In med två ungar, hitta det man ska, prova, ungarna måttligt uttråkade, fika, hitta barnkläder, betala, få chocken (nästan som ett ullaredskvitto), in med barnen i bilen, hem, kvällsmat. Geka lite igen, däcka i soffan (båda barnen) och nu bloggar... kort om hur eftermiddagen var.

Elof "gekande" är väldigt roligt att följa. Till skillnad från Elsie så kan Elof roa sig väldigt mycket själv och det är en fröjd att se att han bygger med duplot själv, hittar på figurer och har fantasi som får en att häpna. Sätter ihop bilar och vagnar själv med största koncentration och älska att köra med Brio tåg. Som pappa till en son som har ett detta intresse ser man fram emot långa lekstunder med kommande smålego och techniklego som man själva älskade att leka med som barn. Nu ska vi bara locka in honom på rätt sporter framöver med och det oroar mig lite att han  är så intresserad av hästar redan ;-)

Ska själv däcka i soffan nu (ska bara bära in Elsie i sin säng) då min kropp är sliten efter allt räfsande. Är uppenbarligen inte van att jobba i trädgården längre efter några veckors paus.

PS Barnen är snart helt friska, några dagar kvar på medicineringen, så nu är det full aktivitet med öppna förskolor igen kommande vecka.

//Thomas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar