måndag 21 november 2011

Julstöket har börjat...

... med ljusslingor trädgården, pepparkaksbak och julskyltning på Råå.

Inför första julen i vårt nya boende köpte jag en enkel ljusslinga att ha ute i trädgården någonstans. Det blev runt en enebuske. Tänkte  i år att utöka ljusparaden i trädgården med en slinga till och det blev en 11 meters lång led ljusslinga som nu sitter uppe i grenarna i en av björkarna. Om man nu fortsätter att köpa en ny ljusslinga inför varje jul så kan det snart blir riktigt fint upplyst i mörkret där ute... kanske för mycket med :-) Men lagom är väl bäst i alla dess former. Den nya slingan kom upp i alla fall i veckan med barnen hasandes runt om benen. Men det gick till slut.

Pepparkaksbaket i år blev tidigt. Degen sattes i fredags och stått i kylen till idag. Bakade järnet i eftermiddag när lillkillen sov. Elsie och jag bakade, eller jag bakade och Elsie åt deg för det mesta. Men vi fick fram lite bra figurer med hjälp av barnens leksaker från deras leklera. Så nu har vi inte bara stjärnor och hjärtan utan även bilar, hundar, flygplan, katter och björnar i lagom storlek.



Har även hunnit med att gå på Julskyltning. Så mycket tittande i butiksfönsterna blev det inte i år heller. Full fokus på fiskedamm och chokladlotterier samt obligatoriska varmkorven. Trängas med bred syskonvagn i 1h var det vi orkade sedan bar det tillbaka till goda vänner för en god middag med dessert. Barnen höll sig vakna med hjälp av godis och glass. Blev lite senare än vanligt denna söndagskväll men det var väldigt trevligt som vanligt denna skyltsöndag som oftast börja med kalas hos "syrran" som har en dotter och en man som firas denna söndag. Så söndagseftermiddagen var det kalas med massor av kakor och tårta som allt var "hemmalavat", gott gotti gott gott. Seneftermiddagen fortsatte på Råå och sedan kvällsmat hos vänner.

Idag Måndag har vi tagit det väldigt lugnt. Barnen är lite trötta efter en intensiv föregående vecka och helgen som gick som även innehöll ett barnkalas i Ängelholm hos en kompis till Elsie (och oss själva) och i Hembygdsparken där vi grillade korv och kollade på deras julmarknad. Inget inköp mer än en JÄTTESTOR klubba till dottern. Det hör väl till? Kaffe och tårta såklart hemma hos kompisen efteråt. Mums.

Nu när man skriver ner vad som hänt så känns det som en jättenyttig helg... nu får nog löpbandet göra entré snart igen i mitt liv. Har varig någon vecka utan träning nu. Räcker att vara hemma med barnen... det ger träning för mig...

//Thomas


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar