onsdag 2 november 2011

Utflykt till Tågmuseet Ängelholm

Onsdag, vad gör man en grådassig höst dag. Jo man åker till tågmuseet i Ängelholm. Massor med tåg, filmer och lekytor för vuxna och små. Jag lyckades få med farfar som kom med tåget till Åstorp där vi hämtade upp honom. Elsie och Elof blev jätteglada när de fick veta att farfar skulle med och de sken upp när vi hämtade honom på stationen.

Åkte till Ängelholm kom fram till museet när de öppnade. Tiden gick fort som vanligt och 2h av tågtittande, lek och pyssel gick snabbt. Lite medhavd lunch åts på plats innan färden gick hemåt igen. Farfar stannade ett tag på eftermiddagen och fikade och lekte vidare med Elsie medan Elof sov.
Barnen är fortfarande förkylda och Elof hade ikväll lite feber. Så imorgon blir det nog att stanna hemma och ta det lugnt så att de blir friska.


Tittar på film och tågen som kör medan tågens historia berättas. Väldigt spännande kan man tycka. Elof kom ihåg att det fanns en häst någonstans. Och visst fanns det det. Allra längst bort till höger i detta stora tåglandskap.

Elsie styr lite modelltåg...

...medan Elof får köra sina tåg manuellt ett tag till. Farfar hjälper till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar