söndag 6 november 2011

Mer sjuka...

Helgen har gått i sjukans tecken helt ok hållet. Än så länge är vi vuxna friska men barnen avlöser varandra. Elof har varit krasslig sedan i onsdags med feber som inte ville ge med sig och igår, lördag, var febern uppe över 40 grader och han var inte alls sig själv. Ville bara sitta hos oss och ingen mat ville han ha. Efter samtal med sjukrådgivningen bestämdes det att vi skulle åka in till en läkare som fick kolla på honom. Efter vi fått tid hos läkare i Ängelholm började Elsie klaga på att hon hade ont i örat... ok tänkte vi då låter vi doktorn kolla på henne med när vi ändå är inne. Vi fick tid 1320 igår, lördag, och vi var där 1315. Trodde att vi skulle få komma in 1320... men icke. Doktorn kom inte förrän 1435... över 1 timmes väntan på läkaren som inte ens var bra. Under tiden så fick Elof ta blodprov (sänkan) med ett stick i fingret. Elof satt tyst och kollade på sköterskan och undrade vad som hände. Fick ett plåster på fingret och sedan tyckte Elof att man inte kunde använda den handen mer. Det var ju ett plåster ivägen... Halsprov togs och sist så lyckades vi även med att ta ett urinprov. Av med blöjan och vara beredd med en mugg. Även om Elof vet vad kissa innebär så var det mest intressant att kolla in "snoppen" och springa runt naken... men efter ett tag kom det en stråle och jag kastade ut muggen och fick tag i några droppar! Resltatet visade inga konstigheter. Då var det bara öron och lungor kvar att kolla upp som efter en lång stund doktorn skulle göra. Lång övertalning på Elsie gjorde med för att låta doktorn kolla i hennes öron med men icke. Gallskrikandes med händerna över öronen var det omöjligt att kolla upp hennes öron. Elof gick det bättre med och det var tecken på öroninflammation därav den höga sänkan som blodprovet visade. Sänkan var 166 och man ska ha under 5 om man är frisk... så det var tur vi körde in och kollade upp honom. Efter att vi själva fick ställa diagonosen, för det gör ju inte läkarna själva längre, fick vi själva välja medicin, för det gör heller inte läkarna längre, så fick vi ut penicillin som nu Elof ska ta i 10 dagar.

När vi kom hem hade Elsie så ont i sina öron att hon inte ville göra något annat än gråta och sitta i mammas knä och vila. Ingen aptit hade någon av barnen igår. Under lite TV tittande runt 1630 hade Elsie så ont att hon kräktes, själv var jag iväg och köpte pizza och kebab till kvällsmat... passande värre. Tydligen kan man kräkas av öroninflammation. Hmm tänkte vi. Om hon nu har så ont borde hon ha medicin hon med. Men det fick vi ju inte ut då doktorn inte fick kika i hennes öron. Men vi hade Elofs medicin... ringde upp syrran som är pharmaceut (jobbar på apotek) för att kolla om vi kunde använda samma medicin på Elsie som vi fick till Elof. Japp det kunde vi efter lite uppslagning i FASS. Men Elsie somnade om i soffan innan vi fick i henne någon medicin och sov sedan bra fram till 0100. Vaknade, feber, kissi mm. Av med pyjamans, dricka panodil och sova om.
Elof sov hyfsat hela natten, bara uppe några gånger för rätta till honom efter han kallat på oss.

Idag, söndag, har det varit nästan helt ok. Elofs feber har släppt, Elsie har däremot haft feber från och till. Aptiten började komma tillbaka på båda barnen och ikväll gick Elof och lade sig och drack till och med sin välling som han inte gjort sedan i torsdags. Elsie hade lite feber ikväll så fortsatt med flytade jordgubbspanodil för henne.

Helgen var bokad för gammelfarmors 90års kalas i Oderljunga i lördags och Lotta och Lasses födelsedagsmiddag i söndags. Båda aktiviteterna fick ställas in från vår sida. Trist men inte så mycket att göra åt. Även om vi hade viss förhoppning att Anna och Elsie kunde åka till Oderljunga efter läkarbesöket. De hade klätt upp sig i festkläder och allt, men vi fick åka hem och ta det lugnt i stället. Både Anna och Elsie var så klart lite besvikna att det inte blev något med den utflykten.

Imorgon är det måndag, Anna ska jobba igen och jag hoppas på att barnen är lite friskare. Vi får trots allt stanna hemma och ta det lugnt.

Tisdag ska jag rycka in och jobba några timmar och då kommer barnens mormor hit och tar hand om dem medan jag är borta.

Det var allt för denna gång. Kanske inte så intressant för omvärlden men bra komihåg för oss själva när vi sitter på gamla da´r och diskuterar hur det nu var när Elof och Elsie var sjuka samtidigt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar