söndag 26 juli 2015

Pooldammsugare Reaction in action

Har fångat min pooldammsugare när den är igång i poolen för de som är nyfikna... jag nämnde lite snabbt om utrustningen till min pool i tidigare inlägg.

Här är en liten filmsnutt hur dammsugaren beter sig i poolen:




Namnet Reaction kommer förmodligen från den ganska så enkla drivningen av dammsugaren. En motor suger upp via två ingångar under dammsugaren vatten och "smuts" från botten och smutsen fångas upp i två filterpåsar och vattnet förs vidare ut på ovansidan av dammsugaren åt olika håll vilket i sin tur ger dammsugaren fart åt motsatta håll. dvs reaktion av utblåsning av vatten. När den kört en bit på ena hållet så vänder den och suger in och blåser ut åt andra hållet. Enkel men väldigt smart sätt tycker jag att utnyttja insug och utsug på.

Dammsugaren underlättar självklart rengöringen av poolen och har två olika inställningar, en för mindre pooler och en för större pooler. Inställningarnas skillnader är körtiden av dammsugaren, dvs där är en timer inbyggd. Så det är bara att lägga i dammsugaren, välja stor eller liten pool och sedan starta. den stannar sedan efter ca 2h om man har inställningen för stor pool. Så man behöver inte passa den och komma ihåg att stänga av den utan man kan lägga i den på kvällen och sätta igång den och sedan plocka upp den på morgonen och poolen är klar för användning.

Om jag jämför med att rengöra den för hand med traditionell uppsugningsborste som man kopplar till utsuget så är alternativet med dammsugare att föredra. Ingen passningstid och snabbt och enkelt att lägga i och dra upp dammsugaren. Inget strul med omkopplingar med slangar till utsug mm utanbara att lägga i och koppla till strömmen.

Dammsugaren är inköpt på Rubinpool, utanför Helsingborg.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar