måndag 14 september 2015

Sunwing resort Kalitea sommar 2015


Sista veckan på semestern 2015 drog vi och två grannfamiljer till Rhodos och Sunwings resort i Kalithea. (Där "Sune i Grekland" spelades in)

Vi hade förhoppningar om sol och bad och det var precis vad vi fick. Mycket sol och mycket bad blev det. 28 grader i luften på nätterna och det steg upp till 40 grader på dagarna i gassande sol. Vattentemperatur i hav och pooler låg på 28 grader det med. Solstolar fanns det gott om så att det räcker till alla som var där. Fanns lite regler att man inte fick boka/tinga stolar före 0830 vilket fungerade helt ok.








Resorten är som resorter är. Stort och med mycket folk, främst barnfamiljer. Poolområdena var bra med varierande pooler och med rutschbanor som utnyttjades både av barn och av vuxna. 


Vi bodde på Helios området, utan privata pooler som vissa andra delar av resorten hade. Ok standard men boka på bottenvåningarna som har bättre standard än de som ligger på andra våningen med balkong. Det var så varmt så att vi kunde inte utnyttja balkonger eller terasser ändå utan när man kom till rummet fick man hålla stängt så att man fick svalt rum till natten med AC på.

Maten är en viktig del i resandet för oss och vi var inställda på resort mat, då vi körde med "all inclusive" paket på denna resa. Maten var bra hela veckan i den restaurang som vi fick tilldelat till oss på Helios området, men själva restaurangen var rätt sliten och det var hög ljudvolym och mycket folk... Finns alternativa restauranger att testa som vi gjorde med där det är lugnare och lite högre standard på maten på kvällarna.

Kvällsunderhållning/Familjeunderhållning var helt ok. Minidisco runt 1930-2000 men sen var själva showen inte förrän 2200 vilket är i det senaste laget för barnen... men de som slet på scenen var duktiga och det var varierat program. Men, varför fixar man inte en scen utomhus. Nuvarande scen är inomhus och med 28 grader i utomhustemperatur så blev det rejält varmt där inne med alla barn och föräldrar... Nej, det borde finnas utrymme att ha showerna ute i det fria på en större scen som många andra resorter har.

Läget i Kalithea är helt ok. Fin utsikt över medelhavet och intill stranden. Och det var helt ok snorkelvatten med som vi alla testade. Man kunde komma nära en hel del småfiskar och lite större fiskar.









Kalithea ligger rätt nära Rhodos stad som vi åkte in till en kväll för att se lite annat och passa på att kolla på lite "prylar" och givetvis så kom vi tillbaka med en massa saker...




Kan vi rekommendera Sunwing resort på Kalithea? ja, om man vill ha sol och bad som är väl anpassat till barnfamiljer. För de som är ute efter äventyr och lugn och ro så får man välja något annat och om man vill ha bra mat utanför standardrätter och slippa springa hämta maten själv hela tiden så ska man inte välja all inclusive konceptet. Fast för barnfamiljer är det helt ok, då dryck och glass är fritt hela dagarna. Fast deras modell att man måste dra ett "all inclusive kort" varje gång man ska hämta något är/var lite irriterande...

Vill ni veta mer om resorten och vår upplevelse så är det bara att höra av sig här på bloggen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar